Blogi

 

Kertakäyttöinen promilletesti lopettaa ajokunnon arvuuttelun

07.06.2016

Oululaisen Goodwiller Oy:n uusi innovaatio on nyt tuotu päivänvaloon. Promilletesti on saatavilla verkkokaupasta ja syksyllä myynti laajenee myös vähittäiskauppoihin.

Oululaisen startup-yritys Goodwiller Oy:n kehittämä kertakäyttöinen Promilless –testi tuo uuden ja luotettavan tavan veren alkoholipitoisuuden selvittämiseen. Älypaperiteknologiaan pohjautuva innovaatio selvittää syljestä helposti ja nopeasti, onko henkilö ajokunnossa. Testi on tarkoitettu vastuullisille kuluttajille, jotka haluavat hyödyntää uusinta itsediagnostiikkateknologiaa.

Maailman mittakaavassa ainutlaatuinen innovaatio on kehitetty Suomessa yhteistyössä VTT:n kanssa. Älypaperille painettavien biokemiallisten musteiden valmistuksen ja painotyön yritys tekee Oulussa. ”Kertakäyttöinen promilletesti on helppo ja edullinen tapa ajokunnon selvittämiseen. Testi on myynnissä verkkokaupassamme, ja alkusyksyn aikana se tulee myyntiin myös päivittäistavarakauppoihin.

Testiliuska kertoo käyttäjälleen, onko hänen verensä alkoholipitoisuus yli tai alle 0,2 promillea. Luotettavuuden varmistamiseksi tuote on käynyt läpi pitkän tutkimusprosessin. Ulkopuolisen tutkimuslaboratorion suorittamassa testiohjelmassa promilletestin antamia tuloksia on verrattu laboratoriossa tehtyjen veritestien tuloksiin.

Testin kehittänyt Goodwiller Oy on oululainen yritys, joka on erikoistunut painetun älyn teknologialla valmistettuihin terveyden ja hyvinvoinnin itsediagnostiikkatuotteisiin. Vuonna 2013 perustettu yritys työllistää nyt 5 ihmistä Oulussa. Myynnin ja tuotannon laajentuessa työvoimaa on tarkoitus rekrytoida lisää.

Facebook Comments