FAQ

Onko sinulla kysyttävää Promilless-tuotteista? Tälle sivulle olemme keränneet meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia. Opit esimerkiksi lisää painetusta älystä sekä Promilless-tuotteiden eroista muihin markkinoiden alkoholitestereihin.

 • Mihin Promillessia tarvitaan?

  Olemme halunneet luoda vastuullisille kuluttajille helpon, luotettavan ja edullisen tavan testata veren alkoholipitoisuus. Itsediagnostiikka on maailmalla kasvava trendi. Missionamme on hyvän jakaminen ja auttaa ihmisiä tekemään itseään ja lähipiiriään hyödyttäviä ratkaisuja ja päätöksiä.

 • Missä Promillessin tuotteet valmistetaan?

  Tuotteet ovat kehitetty Suomessa ja ne valmistetaan Oulussa.

 • Onko tuotteissa parasta ennen -päiväystä?

  Tuotepaketissa on printattu testiin valmistuserästä riippuva parasta ennen päiväys. Biokemiallisia aineita sisältäville testeille taataan tyypillisesti noin 1 vuoden säilyvyysaika.

 • Kuinka nopeasti tulos on luettavissa liuskalta?

  Testissä on kaksi vaihetta: Kahden minuutin kuluessa ensimmäinen liuskalla näkyvä kontrolli-indikaattori varmentaa testiliuskan toimivuuden ja toinen testi-indikaattori ilmoittaa, onko veren alkoholipitoisuus yli vai alle testin raja-arvon. Promilless Zero –tuotteessa testi-indikaattori ilmoittaa, onko veren alkoholipitoisuus nolla promillea vai sen yli.

 • Kuinka luotettavia tuotteet ovat? Ovatko ne sataprosenttisen luotettavia oikein käytettynä?

  Oikein käytettynä testi on erittäin luotettava. Tuotteessa on yhtiön kehittämä ja patentoima luotettavuutta lisäävä ”itsetestaus” toiminnallisuus, jolla jokaisen testitapahtuman yhteydessä varmistetaan, että testiliuska on toimiva ja näin ollen testin antama tulos on luotettava. Tällä tavoin voidaan estää esim. väärästä säilyttämisestä tai vanhentuneen testin käyttämisestä johtuvat virhetulokset.

 • Miksi testitulos on toisilla tummempi kuin toisilla?

  Promilless-testi on hyvin tarkka. Testi mittaa jokaisen kehoa yksilöllisesti, mikä tarkoittaa, että painon, iän ja sukupuolen kaltaisilla asioilla on vaikutusta testitulokseen. Mitattavan biokemiallisen reaktion yksilöllisyyden takia testin väri saattaa olla eräillä tummemman vihreä kuin toisilla. On myös tärkeää, että suussa on testiä otettaessa tarpeeksi sylkeä tarkan tuloksen saamiseksi. Älä tulkitse testiä 2 minuutin jälkeen.

 • Miten tuotteiden toimintavarmuus on testattu?

  Tuotteen toiminnallisuudelle on tehty yhdessä Medfiles Oy:n kanssa suunnitellut kliiniset referenssitestit. Tässä testiohjelmassa ulkopuolisessa riippumattomassa laboratoriossa käytettiin koehenkilöitä ja mitattiin heidän verensä alkoholipitoisuus. Promilletestin antamia tuloksia verrattiin sekä veritesteihin että viranomaiskäytössä olevien alkometrien antamien tuloksiin.

 • Onko tuotteilla ikärajaa?

  Tuotteille ei ole määritelty mitään ikärajaa, mutta alle 18-vuotiaat eivät saa laillisesti pitää hallussaan ja käyttää alkoholituotteita.

 • Mitä painettu äly on? Teknologia tuotteen taustalla?

  Painetun älyn teknologialla voidaan valmistaa älypaperia, jossa on bioantureita, sähköisiä antureita, muita elektroniikan komponentteja tai jopa kokonaisia elektronisia laitteita. Älypaperi mahdollistaa aivan uudenlaisten tuotteiden ja palvelujen kehittämisen. Diagnostiikkatuotteet ovat vain yksi käytännön sovelluskohde näille teknologioille. Yhteistyössä VTT:n kanssa kehitetty teknologia on käynyt läpi pitkän ja vaativan tutkimusprosessin.

 • Mikä ero Promillesilla on muihin alkoholitesteihin?

  Markkinoilla on olemassa muitakin sylkianalyysiin pohjautuvia testiliuskoja, mutta Promilless-testi on ensimmäinen, joka on suunniteltu alusta lähtien kuluttajakäyttöön. Lisäksi tuotteessamme on ainutlaatuinen itsetestaus-toiminnallisuus, joka varmistaa testin toimivuuden ja luotettavuuden.

 • Onko Promilless-testeillä CE-merkki?

  Alkoholitestimme on hyväksytty luokan 1 lääkinnälliseksi laitteeksi ja niillä on lupa käyttää CE-merkkiä. CE-merkki kertoo asiakkaillemme, että alkoholitestimme valmistetaan lääkinnällisten laitteiden standardien mukaisesti. Merkki on osoitus korkeasta laadusta ja testimme sopivuudesta niin kuluttuja-, kuin terveydenhuollon ammattilaiskäyttöön.

Jos et löytänyt vastausta, lähetä oma kysymyksesi

Luethan huollellisesti, ettei kysymykseesi ole jo vastattu. Jätä myös yhteystietosi, jos haluat vastauksen sähköpostiisi. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi mahdollisimman pian. Kiitos!